Ziemniaki z dodatkiem pieczarek w rękawie- Przekonaj się o połączeniu smaków tych składników. Moja rodzina oraz bliscy się nimi zajadają
Koniecznie skorzystać muszą z tego przepisu miłośnicy grzybów. Pieczarek użyłam w przepisie, jednak jesień daje nam wspaniałe grzybobranie.
Użyj leśnych grzybów zamiast pieczarek , a smak tego dania będzie jeszcze lepszy. Pieczone warzywa w rękawie dają wiele aromatu oraz soczystości. Z czym lubisz jeść ulubione oraz wyśmienite mięso? Koniecznie spróbuj tego przepisu gwarantuje, że warto!
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
Pół kilo pieczarek
-
Kilogram ziemniaków
-
Czosnek
-
Marchew
-
Koper świeży
-
Przyprawy
WYKONANIE:
1.Dokłądne obierz oraz umyj marchew i ziemniaki, później pokrój je w kostkę. Pieczarki oczyść oraz umyj i pokrój w plasterki, przez prasę przeciśnij czosnek.
2.Do dużej miski przenieś wszystkie składniki i przypraw pieprzem, solą oraz oliwa . Dokładnie połącz ze sobą wszystko, następnie na 20 minut odstaw. Po upływie tego czasu wszystkie składniki przełóż do rękawa i za pomocą klamry go zamknij.
3. Na blachę przełóż rękaw i piecz przez godzinę w 200 stopniach. To wszystko!
Danie z ziemniaków oraz pieczarek koniecznie podawaj na gorąco. Do każdego rodzaju mięsa pasują oraz pamiętaj o dodatku surówek z warzyw świeżych. Życzę smacznego!
Komentarze