Wątróbka- soczysta oraz miękka , właśnie tak powinna smakować.
W wiele wartości odżywczych jest bogata wątróbka wołowa. Jej pyszny smak doda Ci energii na dzień cały. Koniecznie powinny ją jeść osoby, które mają niedobór cynku oraz żelaza.
Jest niskokaloryczna oraz lekkostrawna. Gdy jest niski poziom hemoglobiny koniecznie musisz jeść większe ilości. Jej cena jest naprawdę przekonująca, gdyż jest bardzo niska. Jest Popularnym daniem , który mało kosztuje. Jak przygotować odpowiednio wątróbkę wołową?
Lubisz wątróbkę, ale chcesz zrobić ją w całkiem inny sposób. Przepis poniżej sprawi , że wszyscy będą się zachwycać nad całkiem innym przygotowanie wątróbki. Potrzebne będą następujące produkty.
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
600 gram wątróbki
-
Jajko
-
Cebula
-
3 ząbki czosnku
-
1,5 łyżeczki sody
-
Łyżeczka soli
-
Łyżeczka cukru
-
Do panierki mąka kukurydziana
-
Olej słonecznikowy do smażenia
WYKONANIE:
1.Umyj oraz osusz wątróbkę. Następnie pokrój ja na duże kostki.
2. Przygotuj marynatę. Do miski wbij jajko dodaj sól , sodę , czosnek (Przeciśnij przez prasę), oraz cukier. Włóż do marynaty wątróbkę. Przez dwie godziny przechowuj w lodówce.
3. Na oleju słonecznikowym podsmaż pokrojoną cebulę.
4. Zamarynowane kawałki wątróbki obtaczaj w mące, następnie smaż na rozgrzanej oliwie. Trochę masła dodaj do smaku. Smaż z każdej strony przez 3 minuty .
5. Przyrumienioną oraz podsmażoną wątróbkę obsyp usmażoną cebulą , następnie przykryj oraz zmniejsz temperaturę. Na 5 minut pozostaw. To wszystko!
Tak przygotowana wątróbka w ustach się rozpływa. Jej skórka jest chrupiąca. Piękny zapach zachęci wszystkich do jedzenia. W szybki i prosty sposób przygotujesz pyszną wątróbkę wołową.
Koniecznie skorzystaj z tego przepisu oraz podziel się z nami swoimi i bliskich reakcjami. Napisz swoją opinię .
Komentarze