Sałatka z fasolki szparagowej do obiadu
Pyszny dodatek do obiadu, do mięs ,choć przyznam się szczerze ,że ja to ją mogę samą wcinać-jest po prostu pyszna, zupełnie inna a zarazem bardzo prosta do zrobienia-polecam gorąco
Składniki:
- 40 dag fasolki szparagowej
- 2 młode marchewki
- pączek natki pietruszki
- cebulka czerwona
- 3 łyżki oliwy lub oleju
- szczypta cukru,
- ocet ,sól, pieprz -do smaku
fot. swojskiejedzonko.blogspot.com
Przygotowanie:
Fasolkę płuczemy, obcinamy końcówki, marchewkę obieramy, wrzucamy razem do garnka, zalewamy wodą tak, żeby przykryła warzywa, wodę solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
Fasolki kroimy w mniejsze kawałki, marchewkę i cebulkę w kosteczkę, siekamy natkę pietruszki, mieszamy wszystko razem, dodajemy oliwę ,sól ,pieprz i odrobinę octu do smaku, mieszamy dokładnie i schładzamy w lodówce-Smacznego!!!
Tekst pochodzi z: http://swojskiejedzonko.blogspot.com
Komentarze