Pasta jajeczna z serem i rzodkiewką – prosty szybki przepis
Od jakiegoś czasu nie miałam ochoty na żadne kanapki z dodatkiem wędliny ani sera dlatego postanowiłam zrobić taką pastę jajeczną. Pasta bardzo posmakowała zarówno mnie i jak i moim dzieciom a jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.
Składniki
- 6 jajek
- 10 dag sera żółtego
- 4 rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- sól i pieprz
- 4 łyżki majonezu
- ostra mielona papryka
fot. kulinarnyeksperyment.blogspot.com
Sposób przygotowania
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i bardzo drobniutko pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć i pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka wymieszać z serem , rzodkiewką i majonezem. Do pasty dodać posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać. Pastę doprawić solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.
Tekst pochodzi z: kulinarnyeksperyment.blogspot.com
Komentarze