Karkówka z i na kapuście.
Roladki z kapustą kiszoną
Składniki:
- 36 dag karkówka b/kości
- 30 dag kapusta kiszona
- 2 cebule
- 1 jabłko
- sól, pieprz
- majeranek
- 2 listki laurowe
- 3 ziela angielskie
- 1 szklanka bulionu z drobiu
- masło i olej do smażenia
- 2 łyżki mąki
fot. edicook.blogspot.com
Wykonanie:
Cebulę i jabłko pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Dodać kapustę, liść laurowy, ziele angielskie. Podlać bulionem, chwilę poddusić.
Karkówkę pokroić na dwa plastry, rozbić doprawić solą i pieprzem i na każdy plaster położyć po dwie łyżki kapusty. Zwinąć w roladkę, obtoczyć w mące i przesmażyć na patelni.
Kapustę z patelni przełożyć do naczynia w którym będziemy piec w piekarniku. Na kapuście ułożyć obsmażone roladki i piec 40 minut w temp. 180 oC.
Na wierzchu, dookoła można położyć małe ziemniaki posypane przyprawami i skropione oliwą.
Tekst pochodzi z: http://edicook.blogspot.com
Komentarze