Karkówka z i na kapuście.

Roladki z kapustą kiszoną

Składniki:

  • 36 dag karkówka b/kości
  • 30 dag kapusta kiszona
  • 2 cebule
  • 1 jabłko
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 1 szklanka bulionu z drobiu
  • masło i olej do smażenia
  • 2 łyżki mąki

fot. edicook.blogspot.com

Wykonanie:

Cebulę i jabłko pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Dodać kapustę, liść laurowy, ziele angielskie. Podlać bulionem, chwilę poddusić.

Karkówkę  pokroić na dwa plastry, rozbić doprawić solą i pieprzem i na każdy plaster położyć po dwie łyżki kapusty. Zwinąć w roladkę, obtoczyć w mące i przesmażyć na patelni.

Kapustę z patelni przełożyć do naczynia w którym będziemy piec w piekarniku. Na kapuście ułożyć obsmażone roladki  i piec 40 minut w temp. 180 oC.

Na wierzchu, dookoła można położyć małe ziemniaki posypane przyprawami i skropione oliwą.

Tekst pochodzi z: http://edicook.blogspot.com

Komentarze

Loading...
error: Content is protected !!