Drobiowe roladki z dodatkiem sera- ich piękny zapach zachęca do zjedzenia.
Najdelikatniejszym mięsem jest filet z kurczaka. Moje dzieci właśnie to mięso wybierają ze wszystkich rodzajów. Codziennie mogły by jeść je na obiad.
Prawdziwym hitem jaki podaje są roladki z piersi z kurczaka, które są soczyste oraz bardzo delikatne. W szybki oraz prosty sposób przygotujesz to pyszne danie. Jest świetnym rozwiązaniem na obiad dla pracującej mamy. Zapraszam na przepis!
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
Podwójna pierś z kurczaka
-
2-3 ząbki czosnku
-
Marchew
-
Pęczek natki pietruszki
-
2-3 łyżki majonezu
-
60 gram twardego sera
-
Sól ora pieprz
-
Olej roślinny
SPOSÓB WYKONANIA:
1.Przetnij wzdłuż na kotlety oczyszczonego oraz umytego fileta .Za pomocą tłuczka delikatnie je rozbij przyprawiając solą oraz pieprzem.
2.Umyj oraz obierz marchew , następnie zetrzyj ją na tarce. Dodaj do startego sera , posiekanej natki pietruszki, przeciśniętego czosnku przez prasę oraz majonezu. Przypraw solą i wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
3. Na rozbite mięso nałóż przygotowany farsz, następnie dokładnie zwiń mięso w rulon. Zepnij wykałaczkami lub zwiąż nitką, aby się nie rozpadły.
4. Na patelni rozgrzej olej, następnie na złoty kolor podsmaż roladki, po usmażeniu zdejmij nitkę lub wyjmij wykałaczki. Przełóż do naczynia żaroodpornego wlej bulion warzywny lub wodę i piecz przez 15-20 minut w 200 stopniach.
Najlepiej podawaj roladki na gorąco, gdyż roztopiony ser będzie się fajnie ciągnął. Podawaj jako przekąskę lub danie obiadowe.
Koniecznie spróbuj, a zobaczysz jaki są pyszne. Życzę smacznego!
Komentarze