Przepis na dżem z cytryny – Bez gotowania. Ten smak zachwyci i zaskoczy.
Dla mnie osobiście w okresie jesiennych przeziębień nie ma lepszego lekarstwa niż cytryna.
To magazyn witaminy C! Dlatego ważne jest, aby to cudowne lekarstwo było zawsze pod ręką. Aby to zrobić, co roku robię taki „użyteczny słoik”. To nie tylko pierwszy lek na przeziębienie, ale także pyszna witaminowa uczta.
Dżem cytrynowy bez gotowania
SKŁADNIKI
-
1 kg cytryn
-
500 g cukru
PRZYGOTOWANIE
1. Przepis jest więcej niż prosty. Umyj cytryny i pokrój je na kawałki. Usuń pestki, ale zostaw skórkę, jest niezbędna.
2. Teraz przepuść cytryny przez maszynkę do mięsa, dodaj cukier. Dobrze wymieszaj.
3. Teraz włóż gotową mieszaninę do suchego słoika i zamknij pokrywkę. Oto twój „użyteczny słoik” gotowy!
Możesz umieścić słoiki w lodówce, są tam idealnie przechowywane. Ta metoda przygotowania jest bardzo dobra, ponieważ zawsze masz pod ręką smaczny i witaminowy przysmak. Możesz zjeść kilka łyżek dżemu dziennie, aby wzmocnić układ odpornościowy. To na pewno nie będzie zbyteczne. Ale czy znasz zalety cytryn inne niż zapobieganie przeziębieniom?
Komentarze